Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за пистовия ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за пистовия ремък

Здравейте колеги. Преди седмица смених пистовия ремък и от тогава само ядове. Сега при палене има едно яко прецикване. Колкото е по загряла колата толкова по силно цика. След като запали иначе работи перфектно. Не се чува никакъв шум от към ремъка. Единствено не прециква сутрин при първотао палене. След това почват ядовете. Майстора твърди че е от обтягащата ролка, но със стария ремък такъв проблем не съм имал. Някакви идеи какво може да е?
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Ми малко докато се понаместят така става...И аз съм забелязъл, че като сменя ремъка първите км е така скоро ще отшуми
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
      Ми малко докато се понаместят така става...И аз съм забелязъл, че като сменя ремъка първите км е така скоро ще отшуми
      И аз така знам ама вече минах 2000км. и нищо. Цикането е само при палене, след това звяра мърка като коте.

Comment

Погледнете обтегача, и сменял ли си го ?
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
          Погледнете обтегача, и сменял ли си го ?
          Не съм го сменял. Със стария ремък такова чудо нямаше, от както го смених почнаха ядовете. Не че е болка за умиране но много ме дразни.

Comment

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
            Не съм го сменял. Със стария ремък такова чудо нямаше, от както го смених почнаха ядовете. Не че е болка за умиране но много ме дразни.
            Ако стария ремък не е толкова стар и не е нацепен, върни го щом толкова де дразни цъкането
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Какъв ремък сложи, щото на мен с "Дайко" всичко си беше ок, след като ми гръмна компресора и в бързината взех някакъв измислен "Гудиър" започна да ми го прави същото - и при палене и при гасене ама... за него си е
              AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                Какъв ремък сложи, щото на мен с "Дайко" всичко си беше ок, след като ми гръмна компресора и в бързината взех някакъв измислен "Гудиър" започна да ми го прави същото - и при палене и при гасене ама... за него си е
                Абе незнам какъв е ама беше най скъпия който ми предложиха.

Comment

Ами при мен и със стария и със новия ремък все си препищява.Стария беше сменян в Германия и беше дайко,тук смених ролките,включително и саморегулиращата дето е спружина и амортесьор и ремъка -гейтс но си пищи.Даже вече си мислех че това е нормално.

Comment

а дали е точния размер. ако е с няколко милиметра по дълъг обтегача го опъва но малко не му достига за да е както трябва. тогава при пускане ще приплъзва и ефекта е изсвирване. провери размера на ремъка.
                    sigpic
                    Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                    АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                    АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Първоначално публикувано от danchev63 Покажи съобщение
                      а дали е точния размер. ако е с няколко милиметра по дълъг обтегача го опъва но малко не му достига за да е както трябва. тогава при пускане ще приплъзва и ефекта е изсвирване. провери размера на ремъка.
                      Това не го ли компенсира втората обтяжна ролка
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Може наистина да е хлабав ремъка,ако не е натегнат правилно при монтажа и да буксува.
                        Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:34.
                        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                          Може наистина да е хлабав ремъка,ако не е натегнат правилно при монтажа и да боксува.
                          Днес ще я закарам да го натегнат малко и ще пиша за резултата.

Comment

Натягането е фиксирано точно-имам една тема за смяна на ремъка.
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                              Това не го ли компенсира втората обтяжна ролка
                              обтягането е с точна стойност. ако е по дълъг ремъка пак ще има обтягане но зацепващата сила на триене няма да е достатъчна и при първоначален максимален момент ще има кратко приплъзване. Затова ремъците са с определени размери. Ако ремъка не е точния а с близка стойност както писах по горе няколко милиметра то се получава този ефект.
                              sigpic
                              Живота е компот и всеки се бори за слива във него.
                              АЛФА РОМЕО 156 1,9 JTD предишна
                              АЛФА РОМЕО 166 2,4 JTD сегашна 150p.s. 2003г

Comment

Working...
                              X